Online kötöttem lakásbiztosítást

A hétvégére elutaztunk egy cuki kis szállásra, egy 40 négyzetméteres kis házikóról van szó az erdőben. Amolyan elvonulós a világtól hétvégénk volt. Nagyon élvezem az ilyen kiruccanásokat, azt gondolom, hogy ez mindenkire ráfér olykor. Kicsit kiragadni a hétköznapokból.

Viszont volt egy gondolat, ami nem hagyott nyugodni. Már egy ideje beszéltünk párommal a lakásbiztosításról, hogy majd módosítanunk kellene, mert szerintünk van a hazai piacon jobb ajánlat is, így amíg ő aludt, én elkezdtem utána járni a lehetőségeknek. A kutakodást követően egyszer csak a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalán találtam magamat. Ennél jobb oldalra azt hiszem, hogy nem is kerülhettem volna.

Pont azzal indítanak, hogy mikor érdemes módosítani a szerződést, és, hogy érdemes figyelni arra is, hogy sokszor kiegészítik a biztosítók innovatív megoldásokkal is az ajánlatokat, így ezeket időről időre érdemes nyomon követni és szem előtt tartani a döntésünk meghozatalánál. Azt is felsorolják, hogy a biztosítók ajánlatinál miket érdemes megnézni, ilyen például a gépjármű assistance, az is kérdés lehet, hogy kisállat biztosításra is van-e lehetőség, tartalmaz-e kiterjesztett garanciát, és amin elgondolkodtam én is, hogy a vállalkozási biztosítással egybeköthető-e. De sok minden másra is felhívták a figyelmemet a graffitis károkról a beázáson és a csőtörésen át még olyanokra is gondolnak, hogy az adott biztosítás kiterjed-e például a kerti bútorokra vagy napkollektorra, esetleg a napelemre, illetve, hogy olyan lopásnál is térít-e a biztosító, amikor jóhiszeműen engedik be valakit a lakásba, aki ekkor lop meg minket. Ezek olyan kérdések voltak számomra, amikre eddig nem is gondoltam, hogy kellene ügyelni egy lakásbiztosítás megkötésénél, így már az első percekben sokat tanultam a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt olvasva.

Az online kalkulátor használta nagyon egyszerű volt, már az elején meg lehet adni az elérhetőséget is, így a kötési folyamat közben is a segítségünkre tudnak lenni. Egyedi igények szerint is lekérhettem az ajánlatokat, ami szintén nagyon egyszerű volt, csak kiválasztottam, hogy szeretnék egyedi igényt, és ezután megjelent egy lista, amiben egyszerű Nem kérem vagy Kérem lehetőségek közül választhattam. Itt egyébként azokon a pontokon kellett végig mennem, amit még az előző lapon olvastam arról, hogy miket érdemes végig gondolni a biztosító választásakor. Ezután következett az adatbekérés és az ajánlatok összehasonlítása, ahol néhány személyes adatot és persze a lakásra vonatkozó adatot kellett megadni, ezután került sor a díjszámításra.

Szóval tényleg gondolom nagyon nehéz feladatnak a lakásbiztosítás kötést, persze az adatok kitöltése igénybe vesz egy kis időt, de akár egy borongósabb reggelen is össze lehet hozni egy ilyen logikusan felépített oldalnak köszönhetően, amíg az ember párja alszik. Örült is neki párom, mikor felébredt, és mondtam neki, hogy milyen szuper oldalt találtam, meg is mutattam neki, és persze azt is, hogy végül mire jutottam az oldalon. Bátorítok minden kevésbé hozzá nem értőt is, hogy megéri megpróbálni akár egyedül is a kalkulátor segítségével, de persze ha nem, akkor még mindig ott van a Pannon-Safe csapata is, akik segítőkészen válaszolnak a feltett kérdésekre.