Most már én is otthon gyártom a kézműves szappant

A férjemmel már szokássá alakítottuk, hogy januárban elutazunk egy hosszú hétvégére, hogy kipihenjük a fárasztó, hideg hónapokat, valamint az előző évet. Ilyenkor általában valamilyen hotelben foglalunk szállást. Olyan szállodát próbálunk keresni, amely minden elvárásunknak megfelel és teljes kikapcsolódást tud nyújtani nekünk. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön gyógyfürdőbe mennünk, vagy kimozdulnunk, mert a hotelben minden szolgáltatás adott.

Legutóbb a hegyekben, egy eldugott és nyugodt helyen foglaltunk szobát. Egy kisebb befogadóképességű, de annál jobban felszerelt hotelről van szó. Csodás wellness részleggel rendelkezett és borzasztóan finom ételeket kaptunk minden nap, valamint a szoba felszereltsége is kiváló volt. Kozmetikai kezelésre is be lehetett jelentkezni, így éltem a lehetőséggel, hogy egy kis “csajos” programban is legyen részem. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel a programmal találok rá leendő hobbimra és rajongásomra.

A kozmetikus hölgy iszonyatosan finom illatú és érzetű kozmetikus szappanokat használt az arcomon. Nem bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg, honnan vannak, legnagyobb csalódásomra azonban nem bolti szappanok voltak, hanem saját kezűleg készítette őket. Azonban furdalt a kíváncsiság, hogy mégis hogyan készíti el ezeket a kozmetikumokat, és az egész eljárásról beszámolt nekem. Elmondta, hogy a pipereporta.hu nevű oldalról szerzi be az alapanyagokat, hiszen itt mindent megtalál, amire csak szüksége van.

Nemhogy a kezelés vége után, de még hazaérkezésünket követően sem hagyott nyugodni a gondolat, hogy nekem ilyen szappanok kellenek. Rákerestem arra a bizonyos pipereporta.hu oldalra, amely egyébként egy kézműves kozmetikum alapanyagokat árusító webáruház. Rögtön a szappan készítés alapanyagai kategóriához léptem. Ott mindent megtaláltam, amiről a kozmetikus hölgy beszélt. Elhatároztam, hogy megpróbálkozok a saját szappanok készítésével, végtére is a hallottak alapján nem tűnt annyira nehéznek a folyamat.

Összeválogattam mindent a kosárba, amire csak szükség volt. Az oldalon keresgélve láttam azt is, hogy nem csak szappanok, de gyertyák, kencék, parfümök és fürdőbombák készítéséhez is minden alapanyagot meg lehet náluk találni. Én azonban egyelőre maradtam a szappanoknál, hiszen félő volt, hogy egyáltalán azokat el tudom majd készíteni.

A rendelés folyamata rendkívül egyszerűen ment, az oldal nagyon jól kezelhető. A házhoz szállítás opciót választottam és online fizetéssel fizettem. Nem kell azonban aggódnod, ha máshogy szeretnéd megkapni termékeidet, hiszen az oldalról csomagautomatába is rendelhetsz és utánvétes fizetésre is van lehetőség. Sőt, akár személyesen is ellátogathatsz budapesti üzletükbe, ahol élőben válogathatsz a termékek között, valamint kérheted az ott dolgozók segítségét is.

Utóbbi nekem is igazán jól jött volna, hiszen amikor megérkeztek a termékek és nekiláttam a folyamatnak, eléggé el voltam veszve. Kisegített azonban, hogy a pipereporta.hu-n oktatóvideók is megtalálhatóak, valamint egy saját bloggal is rendelkeznek. Ezeken nagyon sok értékes és fontos információt találtam, ez pedig nagyban megkönnyítette a dolgom. Egyéb weboldalak is be voltak linkelve, amelyek a szépségápolásról és a kézműves kozmetikumokról szóltak. Ezeken is rengeteg segítséget találtam a szappanok elkészítéséhez.

A végeredmény sokkal jobb lett, mint gondoltam. A kozmetikumok kipróbálása után nem sok különbséget találtam a szakember által használt szappanokhoz képest. Azóta már el is használtam őket, de legyártottam egy új adagot, hogy ne maradjak kézműves szappan nélkül.

Barátaimnak és szeretteimnek is készítettem azóta, valamint őket is ösztönzöm arra, hogy próbálják megcsinálni saját kozmetikumaikat. Nem csak jó elfoglaltság, de remek érzés a saját kezed munkáját használni a mindennapokban. Ha pedig sikerül erről meggyőznöm őket, mindenképp a pipereporta.hu oldalt ajánlom, ami nélkül én sem tudtam volna ebbe belekezdeni.