Könyvelői szoftverrel ismerkedtem a hotelben

Kissé ódzkodtam a céges tréningtől, de szerencsére jól sült el

Biztosan ti is részt vettetek már céges tréningen, így nem lesz idegen számotokra a környezet, amit most bemutatni készülök. Egy magyar vállalat könyvelési vezetőjeként én is meghívást kaptam egy konferenciára, ahol a könyvelői szakmát segítő legfontosabb újításokat, szoftveres megoldásokat bemutatták. A téma nagyon hasznosnak ígérkezett, bár bevallom őszintén, kicsit féltem attól, hogy az előadás nagyon szárazra fog sikerülni. Korábban már volt “szerencsém” hasonló rendezvényeken, tréningeken részt venni, és azt kell, hogy mondjam, mindig az előadótól függ, mennyire lesz lebilincselő az előadás és sikeres a rendezvény. Hiszen azért valljuk be őszintén, ami nem ragad meg elsőre, azt az infót bizony nem sokszor tesszük el magunkban, és nehezen is visszaidézhető később.

Így már amikor a céges buszba összeverődtünk, már akkor némi fenntartással csatlakoztam a többiekhez. Igyekeztem bekapcsolódni a beszélgetésekbe és osztozni a lelkesedésükben. Végül is, gondoltam magamban, ha nagyon szárazra sikerülne a tréning, legalább eltöltök egy hétvégét a kollégáimmal, csapatépítőnek sem rossz tevékenység. Így hát beszálltam én is a buszba, és igyekeztem bekapcsolódni a kollégák csacsogásába. Volt ám téma rendesen, volt, aki a gyerekeiről mesélt, mások a szerelmi életüket tárgyalták ki. Jól szórakoztam az esetlen történeteken, felvidítottak egy kicsit. Nahát, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jófej kollégáim vannak! – gondoltam magamban. Így mire a hotelbe értünk, ahol a tréninget tartották a részünkre, elszállt a frusztrációm, mintha sohase lett volna. És így aztán sokkal jobban tudtam figyelni az oktatásra is.

Hatékony könyvelői szoftver megoldások az uzletiszoftver.com csapatától

A szakmai tréning során elsősorban az uzletiszoftver.com munkatársainak előadása fogott meg a leginkább. Szerintem az ő megoldásaik a mi céges életünkben is jelentést javulást hozhatnának, ha igénybe vennénk a könyvelői szoftver segítséget, amit bemutattak. De persze ne szaladjunk ennyire előre. Először akkor mondanék pár szót az Üzleti Szoftver csapatáról, hogy ti is értsétek, mivel foglalkoznak. Ez a csapat ugyanis kifejezetten a vállalatok megsegítésére specializálódott. Méghozzá olyan üzleti szoftverek és pénzügyi termékek létrehozásával, amelyek hatékonyabbá tehetik a munkavégzést bármely vállalkozás számára. Miért is? Nos, azért mert ezek az üzleti szolgáltatások általában valamely repetitív, vagy éppen monoton tevékenységet automatizálnak egy szoftveres megoldás segítségével. Így adott esetben, ha ezeket a feladatokat egy számítógép végzi el, rengeteg idő szabadulhat fel a vállalat számára.

Képzeljétek csak el, ha ezentúl a könyveléssel kapcsolatos adminisztrációt és az időigényes számításokat most már nem nektek, hanem egy könyvelői szoftvernek kellene elvégeznie! Nemcsak, hogy sokkal jobban éreznétek magatokat, hogy megszabadultok ettől a pepecs munkától, de rengeteg időtök is felszabadulna, amit aztán másra fordíthattok. A cégek jellemzően azért fektetnek be a könyvelői szoftverhez hasonló megoldásokba, mert így a monoton, időigényes feladatokat akár egy könyvelői szoftverre is rábízhatják. A meglévő emberi erőforrást pedig így kreatívabb, komplexebb feladatok megoldására irányíthatják át. Így nem csak időt és energiát spórolnak a cégek, de az így nyert időt és energiát pedig más, hasznos tevékenységekbe fektethetik bele. Így ha belegondoltok, a könyvelői szoftver segítségével dupla annyi munka elvégezhető, ugyanannyi idő alatt, ráadásul hatékonyabb energiaelosztással!

Könyvelői szoftver használatával még soha nem volt ilyen személyre szabott és egyszerű a könyvelői tevékenység

Nem gondoltam volna hogy így alakul majd a tréning, de megmondom őszintén, az uzletiszoftver.com könyvelői szoftver megoldása teljesen lázba hozott. A szakemberektől azt is megtudtam, milyen sokféle feladatot rá lehet bízni az ehhez hasonló szoftverekre. Így például az ilyen automatizált megoldásokkal elvégezhetünk például folyószámla kezelést, könyvelést, és elszámolást is. Számos szoftver, ha kell, akár ki is értékeli a bevitt eredményeket, és a cég életét megkönnyíti kimutatásokkal és riportokkal is tud szolgálni. Ezen felül pedig különböző kontrolling és termelésirányítási feladatok elvégzésére is képesek lehetnek ezek az üzleti megoldások. Volt olyan könyvelő szakember, aki már ezt a könyvelői szoftvert használta, aki felszólalt, és nagyon elégedett volt a nekik kínált szoftverrel. A felszólalásában azt is kifejtette, hogy a szoftver a könyvelés minden fázisában a segítségére van, az analitikus feladatoktól elkezdve egészen a főkönyvhöz kapcsolódó feladatokig.

Nos, gondoltam magamban, egy ilyen megoldásra én is szívesen beneveznék! Felmerült azonban bennem a kérés, hogy mi alapján lehet jól választani egy ilyen széles portfólióból? Szerencsére az előadás során erre is hamar választ kaptam. Az uzletiszoftver.com ugyanis nagyon jól használható kereső funkcióval rendelkezik. Így nagyszerű segítséget nyújt a keresésünk leszűkítéséhez. Ha a megfelelő paramétereket bejelöljük az oldalon, akkor biztosak lehetünk benne, hogy olyan megoldási javaslatokat fogunk találni, amelyek mindenképpen lehetővé teszik, hogy kifejezetten a vállalkozásunkra szabott, egyéni megoldást vehessünk igénybe! Így aztán a honlapon első körben kiválaszthatjuk azt, hogy milyen platformon szeretnénk futtatni az említett szoftvert. Három megoldási lehetőség közül lehet választani: felhő alapú rendszerekből, mobilra fejlesztett applikációkból és asztali gépekre fejlesztett megoldásokból. Nekem személy szerint a felhő alapú megoldások tetszettek a legjobban, mert azok bármikor, bárhonnan elérhetők.

Személyre szabott megoldások minden vállalkozás számára

De persze ha valakinek a mobilos vagy asztali gépen jól futó alkalmazások a szimpatikusabbak, az is teljesen rendben van. A csavar ugyanis csak most következik! A honlapon ugyanis azt is ki lehet választani, hogy kis-, közép-, vagy nagyvállalat részére keresünk-e szoftveres segítséget. Így biztosak lehetünk abban, hogy valóban olyan megoldási javaslatot dob majd fel az oldal, amely a mi vállalkozásunk igényeit megfelelőképp kielégítheti. Ha mindezzel megvoltunk, már szűkült a választási lehetőségek köre, azonban még mindig rengeteg könyvelői szoftver fog rendelkezésre állni. Így érdemes még tovább szűkíteni a kört, és iparági besorolás szerint is körbenézni az elérhető könyvelői szoftverek között. Így aztán a különböző pénzügyi szektoroktól, például bankszektortól kezdve az államigazgatási szerveken át a kereskedelem, logisztika, marketing tevékenységi körökig tényleg minden típusú vállalkozás megtalálhatja azt a könyvelői szoftvert, amely a cégprofiljához a leginkább illeszkedik, és amelyik ezáltal a leginkább segíti a céges működés hatékonyabbá tételét.

könyvelői szoftver
A könyvelői szoftver használatával számos tevékenység automatizálható, ezáltal rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, amelyet más , produktívabb tevékenységekre fordíthatunk.

Az előadás végén kérdezni is lehetett a szoftverekről valamint az Üzleti Szoftver csapatának egyéb szolgáltatásairól. Így az is kiderült például, hogy ha valaki az oldalon felajánlott kereső funkciók ellenére is bizonytalan abban, melyik könyvelői szoftver megoldás lenne a legideálisabb a vállalkozása számára, akkor sem kell aggódni. Az uzletiszoftver.com munkatársai ugyanis örömmel vállalnak igényfelmérést és személyes tanácsadást is. Így arra is van lehetőség, hogy az ügyfél elmondhassa, milyen problémákkal küzd pontosan. Az uzletiszoftver.com munkatársai pedig ez alapján dedikáltan tudnak megoldási javaslatokkal szolgálni a felmerülő problémákkal kapcsolatban. Én biztosan a vezetőség elé fogom terjeszteni ezt a nagyszerű lehetőséget! Ti milyen automatizált rendszerekkel dolgoztok a hatékonyság növelése érdekében?