Egyszeri kiruccanásból szemléletváltás

Amikor 3 évvel ezelőtt egy hosszú hétvégére készülődtem, nem gondoltam, hogy ez az utazás megváltoztatja majd az életem. Pontosabban nem maga az utazás, hanem az ott megismert buddhista szemlélet lesz az, ami lassacskán átformálja a mindennapjaimat.

Természetesen a változást nem villámcsapásként kell értelmezni, de a hotelben töltött napok alatt megismert meditációs technikák eljuttattak oda, hogy mélyebben megismerkedjek ennek a kultúrának a részleteivel, jobban elmélyedjek benne.
Ismerőseim által ismertem meg például a nepalitermekek.com oldalt is, ahol remek blogra találtam. Innen sokat tanultam, különféle eszközökről olvastam. Itt ismertem meg például a hangtálakat, azt, hogy mire jók ezek az eszközök, és itt hallottam először a terápiás célzatukról is.
Pontosan ezen remek tapasztalatok miatt döntöttem úgy, hogy ezt az oldalt keresem fel, amikor beszerzek egy buddhista karkötőt.

Ezek a különleges karkötők 108 szemből állnak, és eredetileg vallási okból viselték az emberek. A 108-as számnak is a buddhizmushoz köthető okai vannak.
A karkötőket, vagy más néven malákat nem csak imádságok esetén lehet használni, hanem a hétköznapokban is nagyon jó kiegészítő lehet. Nem csak a mélyen vallásos emberek viselik. Ennek egyik oka, hogy remekül néznek ki, a másik, nyomósabb indok az, hogy a karkötő segít viselőjének megtalálni az elme, a test, a lélek nyugalmát, melynek következtében kiegyensúlyozottabbá válik az illető. A mindennapi életben ezeket egyfajta emlékeztetőként szokás viselni, gondterhes időkben segít visszatérni békés lelki állapotba.

A buddhista karkötő megrendelése gyerekjáték volt. Kiváló árak találhatók náluk, és széles választék. Mivel minden mala különböző, örültem, hogy részletes leírást találtam róluk. Részletesen fel volt tüntetve, melyiknek mi a feladata, miben segíthet engem, valamint az is, hogy melyik csillagjegy számára ajánlott a viselése. Rengeteg áldott termék is található a webáruházban, ami kifejezett ritkaságnak számít.
Végül nem csak karkötőt, hanem füstölőt és könyvet is vásároltam. Sőt, elgondolkodtam valami komolyabb kiegészítőn, amely tökéletes kiegészítője lehet a meditációmnak.

A webshop áltathatósága és részletes leírásai még a laikus emberek számára is térképként szolgálnak az útvesztőben. A fizetési módok, szállítási lehetőségek vásárlóbarát módon lettek összeválogatva, így mindenki kedve szerint választhat közülük.
Természetesen gyorsan meg is kaptam, amit a nepalitermekek.com oldalról rendeltem, és 100%-ig elégedett voltam mindegyikkel.