A passzív pihenés is megbosszulja magát

Túl korán adtam fel a sportolást, ma már tudom, de az, hogy teljesen passzív kikapcsolódás jellegű szabadságaim vannak csak, amik megszakítják a nagyrészt ülőmunkát jelentő robotomat, az teljesen kikészít. Inkább túrázni kéne mennem, tudom…

Ezért kezdtem el járni a Therapy4U “medical és fitness” stúdióba. A gyógytorna zugló szavakra keresve találtam rájuk, de egy kifejezetten ideális “belsőkerületibb” elhelyezkedés fogadott a Kapcsolat fülön, a weboldalon ahhoz képest, mint amire számítottam. Nem reméltem, hogy ilyen közel lesz hozzám egy ennyire jó és nagy komplexum, ahol pont az én bajomra fókuszáltak, de ha már így alakult, gondoltam, ezt nem lehet kihagyni! Igaz, ekkor már tudtam róla, hogy bizony bajt okoztam a szerzetemben azzal az életmóddal, amiről az imént meséltem, szóval kicsit már így is kifelé futottam az időből. De jobb később, mint soha, természetesen… Ez egy nagyon fontos mondás!

Szóval közel voltak, helyileg, a lakhelyemhez mérten. Bár felőlem ők aztán bárhol lehetnének, én ezek után őket választanám, amit eddig náluk kaptam. Azon kevesek közé tartozom, akik orvosi javallatra kerestek ilyen szolgáltatást, említette is őket az orvosom név szerint, de én utána akartam nézni, hogy hová fordulok pontosan és mik is a visszajelzések. Ezért keresgéltem még a neten előtte…

Hotelt is pont így keresünk, nemde? Megnézzük, elolvassuk egy értékelési oldalon, hogy miféle szálláshelyek vannak a nekünk tetsző környéken és ha találunk olyat, amelyikről jól a visszajelzések, abban megszállunk. Nem jöttem volna a Therapy4U-hoz, ha nincs többirányú pozitív visszajelzés, de velük kapcsolatban valahogy csak pozitív visszajelzés volt. Szálláshelyek, hotelek esetén is előfordul, hogy nagyon egy irányba mutatnak az értékelések, de hogy keresve se találjak egy csalódott véleményt sem, az azért ritka. Pedig a Therapy4U-nál megtörtént! Ezernyi hálálkodás, videók, szöveges leírások. Aztán jött mindezeknek a valóra válása, pontosabban a valóságban való megtapasztalása általam – én is a hálám jeléül ragadtam most billentyűzetet, hogy leírjam: van remény a mozgásszervi gondokkal küszködőnek! Na meg azért, hogy felhívjam a figyelmet, hogy mozogjatok, sportoljatok! A szabadidőket ne fetrengésre fecséreljétek és akkor nem lesz szükségetek gyógytornára sem (hiába nekem ez, a baj bekövetkezte után tökéletes segítséget nyújtott – azért jobb lett volna elkerülni eleve).

Megpróbálom akkor elmesélni, milyen dolgokkal győztek meg!

Én nagyon élem a világos, színvilágában felvillanyozó hangulatú tereket az interneten belül is. Szerintem titkon ezzel fogtak meg a legjobban a honlapjukat illetően, pedig a valóságban sokkal több erénye van ennél az internetes “fogadóhelyüknek”, amin keresztül a legtöbben először érintkezek velük. (Mondjuk akár a “gyógytorna zugló” keresőszavakkal, véletlenül hozzájuk vetődve) Sok leírás, sok felvilágosító szakmai szöveg, de a praktikus információk is elérhetők náluk, mind. De nagyszerű fejlemény, hogy számomra ugyanezt tudták nyújtani élőben is. Azt, hogy simán ment minden, nem volt semmi esetlenkedés az elejétől fogva sem és már néhány kezelés után éreztem a javulást.

Nem csak a velük való élő kommunikáció volt felvillanyozó, hanem a fizikai tér is, ami már ott fogadott helyben. Úgy emlékszem, volt valami dinamikus, de mégis nyugtató zene is, bár lehet, hogy az emlékeim az első találkozásról velük már kissé becsapnak. De nem is ez a lényeg… Kedvesek voltak a telefonban, de az első asszisztens, akivel beszéltem szintén kedves volt nagyon élőben is! Itt aztán nem csak páciensnek, de vendégnek is érezhetjük magunkat – gondoltam.

Udvariasság, kimértség, viszont amikor már a tárgyra tértünk, akkor maximális szakmaiság, és minden perc hasznosan telt. A szakmaiságot persze mindenek fölé helyezném, aminek demonstrálása közben mit sem veszített a diskurzus ugyanakkor a korábbi barátságosságból, amit meg szintén nem győzök dicsérni. Mert nem úgy van az, hogy szárazon és nyersen, pusztán egy terápiás szakember szaktudására hagyatkozva lehet boldogulni! Fontos és szükséges az is, hogy a bizalmukba fogadjuk őket, ha gyógyulni akarunk és őket ezért nagyon is megtesznek mindent.

Engem egy középkorú hölgy fogadott, de vannak fiatal gyógytornászaik, az egész csapatról és személyzetről meg lehet tekinteni fotókat, szintén a weblapjukon. Újra elmesélték a helyszínen (mert persze nem lehetnek biztosak benne, hogy én alaposan kiképeztem magam), hogy hogyan fogják személyre szabottan kialakítani a gyógytorna programomat. Ami nagyon hamar meg is történt, pedig figyelmet fordítottak minden részletre (nyilván sokadjára csinálnak ilyet, nagyon). Felmérték az állapotomat, fájdalmat nem éreztem, de mindenről tudni akartak mindent. Hamar feltérképezték, hogy honnan és miből ered a valóságos problémám. Éreztem a kérdésfeltevéseiken, hogy nagyon profik, tudják mire kell szóban rámenni és hogy mi alapján mérhetik fel a legjobban az én speciális adottságaimat.

Nem mintha én lennék olyan nagyon speciális eset, de itt megértették, hogy a gyógyulás csak akkor sikeres, ha az egyén esetében minden apróságot pontosan értenek. Ez a profizmus egyszerűen megnyugtat. És ez a megnyugvás pedig elvezetett ahhoz a bizalomhoz, melynek szükségességéről már írtam.

Nekem egy olyan terápiás tornasor segített végül a legtöbbet, amelynek végzése otthon is folytatható – ez a legjobb benne. De fordítottunk kellő időt, hogy minden hibátlanul menjen akkor is, ha nem együtt dolgozunk. Persze meghagyták, ha valami nem működne, ha nem érnénk el átható sikert mindig módosíthatunk a módszeren és a technikán.

A gyógytorna Zuglóból hazaérve a munkahelyemről mindig az első dolgom! Már ennek szentelem az elsődleges figyelmet. Most el akarom érni azt, hogy mindig fitt legyek újra és a mozgásomban ne korlátozzon többé semmi! Ehhez pedig már nagyon közel állok! Semmi sem túlzás, amit velük kapcsolatban állítanak. Extra gyors eredmények, amiket most próbálunk tartóssá tenni. Én még simán elérhetem, hogy életem hátralevő részében a fájdalom ne legyen többé jelen. És velük meg is fogom ezt valósítani.

A Back 2 balance koncepciójuk is azt mondja ki: megkeressük a problémát és annak ismeretében tökéletes tünetmentesítést érhetünk el.

Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan században élhetek, amikor már mindenféle problémára megoldások garmadája hívható elő az internetről. Persze, ez okoz is nehézséget abban a tekintetben, hogy megtaláljuk a valóban jó megoldást a sok létező közül, de az internet egyre letisztultabb útjai és rendszerei egyre gyakrabban elvezetnek ide! A Therapy4U esetén sem az orvosom ajánlását emelném ki utólag. Hanem a therapysok maximálisan megfelelő kommunikációját, a weboldaluk hasznosságát és az internetes visszajelzések tömkelegéből való tájékozódást. Így történt, hogy nem hibáztam, jól döntöttem és a lehető legjobb helyre fordultam! Pont ahogy a netes szálláskereső felületek és fórumok együttes használatával történik ez: a sok visszajelzés önmagában is garancia lehet valamire! De ha ezek ráadásul mind egy irányba mutatnak, akkor biztosak lehetünk benne: kellően kiforrott és működőképes szolgáltatást találtunk!