Mi mindenre jók az illóolajok?

Még sok évvel ezelőtt az egyik webáruházban olvastam az illóolajokról, és arról, hogy mindegyiknek különböző élettani és bőrre gyakorolt hatása van, és ez eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Abban az időben beleástam magamat a környezettudatos életvitelbe.

Amikor megnyitottam a szállodámat, akkor nagyon fontos volt számomra, hogy az egész szálloda környezetbarát legyen, és hogy itt is bevezessem azt, hogy tisztítószerek gyanánt természetes illóolajokat használjunk. A különféle illóolaj, amiket használok a Humanity Áruházból szoktam megrendelni, ahol nemcsak magát az illóolajokat lehet megvásárolni, hanem konkrétan egy egész tudásanyagot biztosítanak a vásárlóknak, nagyon részletesen leírják az egyes illóolajoknak az élettani és a bőrre gyakorolt hatását, hiszen nem mindegyik ugyanarra jó, és így érdemes elolvasni mindegyiknek a termékleírását.

Különböző kiszerelésben értékesítik az illóolajokat, kapható 10 millis, 50 milliliteres és 100 milliliteres verzióban is illóolaj.

Én szeretem megvenni a nagyobb kiszereléseket, mert akkor tovább kitart, és nagyon örülök neki, hogy itt meg tudom venni ilyen nagy kiszerelésben.

Kapható náluk citromolaj is. Ezt én leginkább légfrissítőként szoktam használni, mert a fertőtlenítő hatása mellett nagyon kellemes illata is van, úgyhogy ezzel a szálloda nem csak le lesz fertőtlenítve, hanem amikor a vendégek megérkeznek, akkor egy nagyon finom illatú panzióba lépnek be. De egyébként mindegyik illóolajnál fel van sorolva, hogy milyen aromatikus felhasználása van, például párologtatva, vagy belélegezve, a külsőleges használatáról is van szó, helyileg is lehet alkalmazni, bőrfelületen, akár megfázás vagy influenza esetén is nagy segítségünkre lehet.

Azt is meg lehet itt találni, hogy milyen népi gyógyászatból ismert hatásai vannak. Megtudhatjuk, hogy miért érdemes ezeket használni. Egyébként 100% tisztaságú, természetes illóolajat árusítanak, vagyis nagyon magas minőségű termékekről van szó.

Az illóolajok mellett itt szoktam megvásárolni különböző étrend kiegészítőket és vitaminokat is, illetve szokott lenni náluk különböző csomag ajánlat is, vannak tisztítószerek csomagban, vagy akár fürdőbombához fürdőbomba készítő csomag is kapható. És igazából mindenféle saját kezűleg házilag összeállítható samponok, vagy szappanok, tisztítószerek készítéséhez is árusítanak csomagokat. Természetesen ez mind öko-barát, mert csak környezetbarát termékeket árusítanak, a környezettudatos vásárlóknak forgalmaznak a környezetre káros hatással nem rendelkező tisztítószereket vagy szappanokat, vagy ezek előállításához szükséges alapanyagokat.

Elég régóta ismerem őket, már évek óta tőlük vásárolom meg az illóolajakat, vitaminokat és a környezetbarát tisztítószereket is.

Nem csak az összetevők környezet barátak, nagyon sok mindenre ügyelnek. Például a rendeléskor a dobozok kitöltését is maradék papírkartonnal oldják meg. Így nem termelődik plusz hulladék.

A kisebb vagy szóródó termékeket is műanyag zacskók helyett papírzacskóba teszik, és ezek is egyébként újrahasznosított papírzacskók.

De természetesen azért vannak olyan termékek, amihez szükség van némi műanyagra, de még ennél is figyeltek arra, hogy vékonyabb és a környezetben könnyebben lebomló műanyagból készítsék, vagy gyártassák le ezeket a műanyag fóliákat. És folyamatosan tényleg látom azt, hogy keresik azokat a megoldásokat, hogy még ennél is környezetbarátabb megoldásokat tudjanak biztosítani, és minél jobban csökkentsék a csomagolóanyagoknál a műanyag vagy a környezetre káros csomagolóanyagokat.

Néhány éve például még a shea vajat műanyag tégelyben kaptam tőlük, de ezt is lecserélték, és most már üvegben érkezik a shea vaj.

Az illóolajokra visszatérve, amit én még nagyon szeretek itt vásárolni, az a teafaolaj. Ezt is fertőtlenítő hatása miatt használom. De egyébként borsmenta, cédrus, ciprus, citromfű, narancs, kakukkfű, levendula és még nagyon sokfajta illóolaj kapható. Ezeket érdemes végigolvasni és a leírásnak megfelelően beépíteni a hétköznapokba, megéri.

Ajándéknak is nagyon jók az egyes termékek, a kialakított csomagok pedig nagyon kreatív ajándékötlet, hiszen így a család, vagy a barátok saját maguknak is elkészíthetik azokat a natúr kozmetikumokat, kencéket, krémeket vagy szappanokat, amiket saját maguk fognak használni. Ebből akár egy közös programot is lehet szervezni, vagy akár cégeknek is nagyon jó lehet ez ügyfél ajándékoknak.