A pihenés alatt kiderült, hogy az ötvös páromat a plazmavágás is érdekli

Most, hogy újra beindult az élet, a párommal és néhány barátunkkal úgy döntöttünk, hogy kiveszünk egy kis apartmant, vagy foglalunk egy-egy szobát egy szállodában és végre elmegyünk pár napra kirándulni. Végül úgy döntöttünk, hogy a Mátrába megyünk el egy kicsit túrázni, kicsit borozgatni, kicsit várost nézni. Találtunk is egy aranyos kis apartmant Gyöngyöstől nem annyira messze, ahonnan autóval akár fél óra autókázással is szépséges helyekre lehetett eljutni.

Az egyik túra alatt a barátunk, Samu mesélte a páromnak, hogy az építőipari cége mostanában elkezdett együtt dolgozni egy Acélpartner nevű másik céggel. Tőlük szerzik be ugyanis az acélszerkezeteket az építkezésekhez. Azért is említette ezt meg Samu, mert a párom, Atilla ötvös, és tudta, hogy a nagyobb mértékű fémmegmunkálási folyamatok is nagyon érdeklik. Most ezt a témát pedig azért hozta fel Samu, mert a páromnak mesélni akart arról a videóról, amit a plazmavágásról látott az Acélpartner oldalán.

Hát bizony felkapta a fejét Attila, mert számára minden izgalmas, ami fém, és a plazmavágás művelete egyelőre ismeretlen volt számára. Amikor a túrázás után visszaértünk a szálláshelyünkre, Atilla egyből rá is keresett az említett Acélpartner Kft-re, hogy jobban szemügyre vehesse, mivel is foglalkoznak pontosan. Amint megtalálta az oldalt, a szolgáltatások között ki is szúrta egyből a plazmavágás lehetőségét. Na, mondtam, akkor már én is megnézem mi is ez, legalább tanulok valami újat.

Az Acélpartner plazmavágója (mert ekkora méretű acél lemezek vágásához bizony már elég komoly szerkezet kell) segítségével akár 60 mm lemezvastagságig tudnak vágni. Mivel a gép rotációs fejjel rendelkezik, ferdén és merőlegesen is tud vágni, de még akár írni is lehet vele a lemezre. És ahogy néztük, 2021 márciusától már az új gépüknek köszönhetően belső kivágásokat is ki tudnak alakítani. A plazmavágás lehetővé teszi, hogy összetettebb, bonyolultabb alkatrészeket is ki lehessen vágni az acélból.

plazmavágás

Atilla tovább nézegette az oldalt, és külön megörült neki, hogy még egy acél kisokos is található rajta. Azt gyorsan át is bújta. Ötvösként szinte mindent tud a különböző acél ötvözetekről, még akkor is, ha ő maga nem olyan gyakran dolgozik velük, maximum amikor eszközöket készít saját magának. Kritikus szemmel olvasta végig az acélok fajtáiról szóló szöveget, de saját elmondása alapján sehol sem tudott belekötni. Ebből leszűrte, hogy valóban egy olyan cégről van szó, ahol tudják, hogy mit csinálnak.

Ekkor már én is odakuporodtam a telefonhoz az oldalt nézegetni. Kíváncsi voltam erre a cégre. A bemutatkozásukból kiderül, hogy egy 1999-ben alapított cégről van szó. Nekem ez azt sugallja, hogy elég jól csinálják a dolgukat. Hiszen ha már több mint 20 éve fenn tudtak maradni, akkor igazán profik. Ráadásul egy 100%-ig magyar kézben lévő vállalkozásról beszélhetünk, ami szintén pozitív. Számomra legalábbis mindig megbízhatóbb egy olyan cég, amiről tudom, hogy magyarok alapították.

A plazmavágáson kívül persze még mással is foglalkozik az Acélpartner. Vállalnak lángvágást, szemcseszórásos felülettisztítást, élletörést és acél lemezek értékesítését. De ez még nem minden! Bérmunkára is fel lehet őket kérni, de építőipari kivitelezést és acélszerkezetek gyártását is el tudják vállalni. Látszik tehát, hogy a szakterületük minden szegletét igyekeznek lefedni. Elvégre is jó, ha mindent egy helyen el tudsz végezni.

Az esti főzőcskézés alatt Atilla még faggatta egy kicsit Samut az Acélpartnerről. Úgy látom eléggé felcsigázta őt ez a téma. A végén még karriert vált és elmegy ő is az acél kereskedelembe dolgozni.