A baba fogzás egy igazán babát-szülőt próbáló időszak az életben

A baba fogzás nem pusztán egy időszak a baba életében, ahogyan fejlődik és cseperedik. Ez annál sokkal markánsabb, jelentősebb. Annak, hogy valaki növekszik, talán leginkább csak a megjelenésében van jelentősége, igazi fájdalommal nem jár a folyamat. Az viszont, ha valakinek kibújik a foga az ínyéből, sokkal inkább fájdalommal járó történet. Éppen ezért a fogzás időszaka valóban babát és szülőt próbáló időszak, hiszen erre a típusú fájdalomra nem igazán van gyógymód, csak a tűrés és a türelem. De talán mégis lehet valamiben segíteni…

Együtt nyaraltunk egy baráti házaspárral Bükkben. Náluk kicsit nagyobbak már a gyerekek, ezért mindig sok tapasztalatot és tanácsot hallunk tőlük, amik egyébként rendre beválnak és meghálálják magukat. Éppen ezért hittem azt is, mikor a legutóbbi közös kiruccanáson arról meséltek, hogy a baba fogzás időszakán a rágómakival sikerült túljutni. Először azt hittem viccelnek, mondom rágómaki nevű gyógyszer biztos nincs. Aztán kiderült, hogy mégis van, csak nem pont abban a formában, ahogy én elképzeltem.

Az imaginebaby.hu-ról lehet rágómakikat és más egy rágózoo termékeket rendelni. Ezek tulajdonképpen hagyományos rágókák, amiket a baba tud rágcsálni, hogy hamarabb kibújjanak a fogacskái közben meg talán egy kicsit kevésbé fájjon az ínye. Annyi bennük az igazi trükk, hogy az anyaguk olyan eljárással készül, aminek a végére egy babákkal teljesen kompatibilis felületet kapnak. Ezt úgy értem, hogy a termék anyaga nagy mértékben ellenáll annak, hogy baktériumok és más egyéb szennyeződések tapadjanak meg a felszínén, ezért sokkal könnyebb tisztán tartani és nyugodtabb szívvel adjuk oda a babánknak, akár egy hosszabb kirándulás során is. Az meg már csak grátisz, hogy ennyire jópofa megjelenést tudtak neki kitalálni, ami a gyerekeknek persze kardinálisan fontos kérdés. Így megalkottak egy szülő és gyermek szempontjából is tökéletes eszközt, ami vidám és hatékony.

Az imaginebaby.hu-n elérhető gyakorlatilag a szivárvány színeiben szinte minden, ami a rágómakikat illeti. A rágózoo kollekcióból is sok szín van, de ott inkább az állatok különbözősége adja a lényeges különbséget. Ha már sikerült kiválasztani, hogy cápa legyen, vagy pingvin, vagy egy táncos lábú maki, akkor utána érdemes megnézni a láncokat és más egyéb kiegészítőket. Nekem különösen tetszenek az étkészletek és a snack tálak, mindegyik nagyon vidám. Illetve az is nagyon tetszik, hogy egyáltalán nincsenek elszállva az árakat illetően, tehát nyugodtan bevásárolhatok akár egy egész kollekciót a babának, azzal sem viszem csődbe a családunkat.

De nem csak a baba fogzás kategóriában vannak olyan termékek, amelyeket érdemes lehet megnézni, hanem ha már itt a nyár, a nyári kollekció is nagyon vidámra sikerült. Vannak karúszók, medencék, vizes játékok, strandjátékok és sok-sok más nézni való. Úgyhogy ha még nem vásároltatok be a szezonra és túl vagytok a baba fogzáson, akkor szerintem lessétek meg ezt a részét is a webshopnak, mert érdemes.