A székhelyszolgáltatás pest megye kiváltsága lenne?

Nem hiszem, de amelyik vállalkozást én ismerem, az Budapesten és Pest megyén belül kínálja a székhelyszolgáltatást. De biztos vagyok benne, hogy sok más helyen is lehet ilyesmit igényelni, csak azokat a lehetőségeket nem ismerem. Nálam a székhelyszolgáltatás pest megye határain belül van és a grossoffice.hu jóvoltából érhető el. Ugyanúgy el tudom mondani, hogyha hotel, akkor számomra Bükben van a megoldás, mert annyira csodálatos helyen még sosem jártam, mint az ottani szállodában. Egyszerűen fantasztikus a kiszolgálás, az ételek isteniek és persze a választék… na ott mindig tipikus magyar tálak születnek, amin aztán minden van. Természetesen minden étkezés után úgy távozok, hogy aztán úgy kell arrébb gurítani, kell két óra szundi, hogy kiheverjem – és felkészüljek a következő étkezésre. Szóval egy ilyen hotelben minden nap ajándék, és akkor még nem beszéltem a vizes részlegről, ahol aztán indulhat a rajcsúr! Vízi játékok hada vár a fürdőben, ahol csúszdák és különböző pezsgő-bugyogó melegvizes ücsörgők is vannak, hogy a fiatalokat és az idősebbeket is egyaránt szórakoztassa és lekösse a hely. Számomra ez jelenti a HOTEL-t, csupa nagy betűvel írva.

Ami pedig a székhelyszolgáltatást illeti, hasonlóan megvan a preferált szolgáltatóm, méghozzá a grossoffice.hu személyében. Egy ismerősön keresztül hallottam róluk, aztán én is náluk csináltattam a cégalapítástól kezdve mindent és végül székhelyet is tőlük “bérlek”. Azért rakom idézőjelbe, mert ez nem egy klasszikus bérlemény, mint egy albérlet. Annak mondom, aki nem ismeri a székhelyszolgáltatás fogalmát, hogy itt arról van szó, hogy én a vállalkozásom zökkenőmentes működtetéséhez kapok tőlük egy székhelyet, ahová bejelentkezhet a cégem, de ezzel nem jár fizikai ingatlan bérlet, ez kimondottan a cím használatára vonatkozik. Természetesen vannak még plusz lehetőségek, amiket a szolgáltatás magában foglal és kiegészíti azt, hogy pusztán egy címet kapjunk. A székhelyszolgáltatás pest megye határain belül például igénybe vehető Újlengyelben IPA mentesen ráadásul, de Budapesten is van két iroda, ahová be lehet jelentkezni. A lényeg, hogy szükség esetén ebben a két irodában van is 1-1 tárgyaló, amit lehet használni, ha épp szükség lenne rá.

A székhelyszolgáltatás pest megyében – és itt most az újlengyeli lehetőségre gondolok – óriási előnyhöz juttathat egy vállalkozást, hiszen ahogy említettem, itt bizony nem kell iparűzési adót fizetni. Erről a grossoffice.hu oldalon is bőséggel olvashattok, de a lényeg belőle talán csak annyi, hogy számoljatok utána, megéri-e ezt a székhelyszolgáltatást választani, mert ha abba a szegmensbe estek, ahol igen, akkor bizony sokat foghattok rajta. Nem véletlen, hogy rengeteg külföldi nagyvállalat ide jegyezteti be a magyarországi leányvállalatát.

Ha pedig már teljesen képben vagytok az IPA mentesség kérdéskörével és inkább más irányokba tájékozódnátok, a grossoffice.hu oldalon rengeteg ötletet olvashattok még arra vonatkozólag, hogy miket érdemes figyelembe venni cégalapítás előtt. Kár, hogy sokan ezt már akkor olvassák, amikor túl vannak a folyamaton és elkövettek egy csomó hibát, mert aki még cégalapítás előtt látja ezeket a gondolatokat, az biztos, hogy sokat nyer rajtuk. Jó tippeket adnak azzal kapcsolatosan, hogy mikor keressünk fel könyvelőt, esetleg adószakértőt, és hogy egyáltalán hogyan is tegyük meg az első lépéseket. Ha pedig úgy alakulna az élet, a székhelyszolgáltatás pest megye területén a grossoffice.hu által garantált, úgyhogy érdemes őket észben tartani, ha épp ebbe az irányba vinne minket az élet. Akkor is, ha egyébként nem vagyunk fővárosiak, vagy Pest megyeiek, hiszen a szolgáltatás része, hogy elküldik az érkező anyagokat e-mailben, illetve havi rendszerességgel postán is. Szóval vidékiek, békésiek és zalaiak, ne csüggedjetek! Nektek is szól a székhelyszolgáltatás lehetősége a grossoffice.hu-nál.