A mátrai nyaralás sem telhetett el iskolai előkészítő feladatok nélkül

Az óvodai tanév végén, az évzáró után elhatároztuk, hogy elmegyünk egy 3 napos wellness hétvégére a Mátrába. Bár a wellness gyerekekkel korántsem az, hiszen tulajdonképpen nem tesz az ember mást, csak máshol vigyáz a gyerekeire. De a SPA részlegnek és a sok medencének, na meg a szaunának márcsak a látványa is feltöltött. Nem beszélve a gyönyörű kilátásról.

Így rögtön az évzáró után bepakoltunk és elindultunk a Mátrába. A nyaralás azonban nem szólhatott csak a szórakozásról, hiszen a kisfiam hamarosan iskolás lesz, így fontos, hogy időben elkezdjünk készülni az iskolás évekre. Hogy a pihenés alatt ne terheljem túlságosan, de mégis tegyünk az ügy érdekében, a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalról kitűnő minőségű könyvecskét szereztem be a kisfiam számára.

Nemcsak a minőségében, de a tartalmában sem volt kivetnivaló. A Látogatás a tudás birodalmába 156 csodálatos oldalon keresztül vezeti be a gyerekeket az iskolaévekbe, az iskolaelőkészítés célzó feladatok megoldásán keresztül. Nem kell megijedni, ezek nem a szigorúan vett, megoldandó feladatok, amelyek egy hagyományos munkafüzetben találhatóak. Ezek játékos, szórakoztató feladatok, melyek vidám időtöltést is nyújtanak a gyerekek számára.

Az iskolaévek megalapozása fontos, hiszen az első időkben szerzett tapasztalatok hatással lesznek majd mind a szülők, mind pedig a gyermek életére. A könyv megoldásához nem kell pedagógusnak lenni, egy átlagos szülő is tökéletesen végig tudja venni a feladatokat a gyermekével.

És hogy miben is fejlődhetnek a gyerekek a kötetnek köszönhetően? Fejleszti a térbeli látásmódot és a vizuális irányok észlelését. Kiemelt figyelmet fordít a ritmus, a hangok felismerésére és a vonalvezetési gyakorlatok alkalmazására. Emellett természetesen a kognitív, matematikai funkciók fejlesztésével is foglalkozik. Sőt, nem feledkezik el az anyanyelvi fejlesztésről és a szókincs bővítéséről sem amellett, hogy a memória és az emlékezet fejlesztésével is foglalkozik. Ezek mind-mind fontos képességek lesznek az iskolai tanulás során, ezért fontos időben elkezdeni a gyakorlásukat.

A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalon rendelhető kötetből szerencsére ezt könnyedén, kényszer nélkül taníthatjuk a gyereknek. A füzetben fokozatosan nehezedő feladatok kaptak helyet, ahogy abban egyre előrébb haladunk. A sikerélmény sem maradhat el, hiszen a bölcs bagoly folyamatosan ott van a füzet lapjain és visszajelez a gyerekek számára.

A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php weboldalon lévő kötetet nemcsak a szülők, de az iskolai fejlesztésben résztvevő gyógypedagógusok, logopédusok és fejlesztőpedagógusok is sikerrel alkalmazhatják. Számukra és a szülők számára is érdemes megnézni ezen https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php a linken kívül a szilvia-logopedia további köteteit is, bizonyára azok is a segítségünkre lesznek a pedagógiai- és fejlesztő munka során. Sőt a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php könyv felépítése és tartalma még azt is lehetővé teszi, hogy rugalmasan beilleszthető legyen a Montessori vagy a Waldorf típusú nevelés-oktatás, az ilyen fajta iskolák nevelési programjába is. Hiszen a könyvek erőltetés nélkül, a gyerek meglévő képességeihez igazodva, játékosan valósítják meg a fejlesztést.

A könyv már a szállodába meg is érkezett, hiszen oda rendeltem. Az átvételt követően hamarosan el is kezdtük átvenni a feladatokat. De a kikapcsolódás is legalább olyan fontos. Így a tanulás előtt jobbnak láttam, ha hagyom a kisfiamat fejest ugrani a habokba. Előbb a szórakozás, aztán a munka. Vagy fordítva?!