Csapatépítő játékok a Balaton parton – megéri!

Mindig megnyerem magamnak a céges csapatépítők megszervezését

A céges csapatépítés megszervezése mindig nagy odafigyelést igényel. Hiszen ahányan vagyunk, annyiféle igényekkel rendelkezünk. Minél nagyobb tömeget kell összeboronálni, annál nagyobb a kihívás, de talán a lehetőségek is annál limitáltabbak, mind a programok, mind a költségvetés tekintetében. Szintén nagy kihívás az is, hogy olyan változatos programpalettát tudjon felvonultatni az ember a résztvevőknek, amelyben mindenki megtalálja a neki tetsző programlehetőséget. Persze ez nagyon nehéz, és jobb is, ha előre felkészülünk rá: bármilyen alapos munkát és szervezést végzünk is, mindig lesznek olyanok, akik a program valamely részében kivetnivalót fognak találni. Azért is merem ezeket a gondolatokat leírni, mert nálunk általában én kapom meg a céges csapatépítéssel járó programszervezést, amit bizony sokszor nem érzek túl hálás feladatnak.

Persze, ha már így hozta az élet, igyekszem a legtöbbet kihozni a munkámból. Mivel viszonylag nagy, 160 fős létszámot kell mozgatnunk, sokféle csapatépítő programra volt már példa a céges életünk során. Mindig népszerűek a többnapos, ott alvós programok is, ha találok hozzá megfelelő szálláshelyet. Legutóbb a Bükben voltunk, a szállodában pedig elérhető volt szauna és jakuzzi is az érdeklődők számára. Most azonban a csapatépítő játékok ötlete is felmerült, ezért a szokásos hoteles, kényeztetős program helyett a BalatonPRO csapatától kértem segítséget az esemény megszervezéséhez. A társaság ugyanis már a honlapról is nagyon szimpatikusnak tűnt. Nagyon letisztult az oldaluk, így szerencsére könnyen el lehet igazodniuk a kíváncsi érdeklődőknek. Másfelől pedig a honlapon azt állítják, a kisebb, 10 fős csapatoktól egészen a több száz fős csapatokig elbírnak a tömeggel, és mindenki számára tudnak megfelelő programmal szolgálni.

csapatépítő játékok
Csapatépítő játékok a BalatonPRO szervezésében!

Csapatépítő játékok a Balatonon – miért is ne?

De nézzük is meg, milyen csapatépítő játékok elérhetők a BalatonPRO szervezésében? Mint ahogyan a névből is következtetni lehet rá, a BalatonPRO vízparton, a Balaton partján kínál jobbnál jobb lehetőségeket a csapatok megmozgatására, akár fejlesztő tréningek bevonásával. A legnépszerűbbnek a csapatépítő játékok közül a honlap alapján a SUP deszkás tevékenység tűnik. Ezt a nem szokványos tevékenységet azonban szigorúan csak úszni tudóknak ajánlják. Maga a SUP-ozás technikája nem bonyolult, ezt pár perc alatt bemutatják a vízparton. Ezt követően viszont nagyon jópofa csapatépítő játékokat lehet vele játszani. Így például a résztvevők kipróbálhatják magukat ügyességi játékon, amikor valamilyen akadályt kell ügyesen megkerülni a vízben. Játszhatunk gyorsasági játékot is a csapattagokkal, ekkor értelemszerűen a leggyorsabb csapaté a győzelem. De akár megkötések nélkül is ki lehet próbálni a SUP-ozást, egy kb. egy órás elfoglaltság így is biztosan garantált lehet!

Persze a SUP-on kívül számos más vízi tevékenység elérhető a palettán. Lehet például evezőversenyre benevezni a Balatonon. De egy sárkányhajó verseny is kellőképpen összekovácsolhatja az egy hajóban tevékenykedő kollégákat, hiszen a győzelemhez nagyon fontos az összehangolt működés. Méltán népszerű, és talán nem is érdemes lehagyni a palettáról a szabad ég alatti balatoni vitorlázást sem. Több vitorláshajó igénybevételével ez nagyobb tömegnek is ideális program lehet. De szerencsére a BalatonPRO a csapatépítő játékok összeállítása során azokra a kollégákra is figyel, akik inkább a szárazföldön érzik magukat nagyobb biztonságban. A számukra érdekes ehet például egy quad túra, de a parton található szálláson további indoor csapatépítő programok is szervezhetők. Utóbbi akkor is jól jön, ha esetleg az időjárás miatt kell egy B tervet is beépíteni a programba.

Engem nagyon meggyőzött, amit az oldalon olvastam, és nagyon szimpatikus lett a BalatonPRO csapata a számomra. Így én mindenképpen kérek be árajánlatot tőlük is a céges csapatépítő megszervezésére. Ti milyen csapatépítő játékokat szoktatok tervezni hasonló eseményeken?