A hotelben ajánlották a biocity-t

Utazni nem csak azért jó, mert új helyeket, új embereket ismerünk meg, hanem azért is, mert ilyenkor olyan új dolgokkal is találkozhatunk, melyeket utána “hazavihetünk”. És most nem csak az emléktárgyakra és a sok ezernyi fotóra gondolok. Hanem például azokra a dolgokra is, melyeket egy utazás során ismerünk meg. Mint például én a biocity.hu webshopot.

Ezt a klassz, egészséges és természetes termékeket forgalmazó webáruházat is egy utazásom során ismertem meg. Épp a hotelben feküdtem egy masszázs után, uborkás vizet kortyolgatva, amikor a mellettem lévő ágyba huppant egy kedves lány. Vele kezdtünk el beszélgetni arról, hogy milyen jó is a wellness, és hogy milyen jó lenne otthon is így törődni magunkkal. Mindketten túl voltunk már a masszázson, ő egy kényeztető, lazító gyógynövény-olajos órácskára feküdt kéz alá, én pedig – adva az élvezeteknek – egy csokis masszázsra fizettem be. Ami igazán óriási élmény volt, utána még egy hétig csokiillatom volt. Szóval ezzel a lánnyal kezdtünk el mindenféléről beszélgetni.

Persze szóba kerültek az egészséges élelmiszerek és kozmetikumok is, én pedig bevallottam, hogy sajnos sokszor probléma, hogy nem tudok egy helyről vásárolni. Mert hiába az egészséges alapanyagok, különleges hozzávalók, vegán holmik, ezeket sem kapom meg mind egy helyen. És akkor még nem is beszéltünk a kozmetikumokról, melyekre szintén nagyon odafigyelek. Hisz az ember negyven felett már nem ken akármit magára. Persze az alatt sem kellene, csak ahogy telnek az évek, úgy válnak egyre fontosabbá ezek a dolgok. Legalábbis én magamon és a környezetemen is ezt tapasztaltam.

Szóval az uborkás víz kortyolgatása közben a biocity.hu-t is kiveséztük. Ami nagyon tetszett, hogy elég csak az oldalt meglátogatni, máris ajándékot kapunk, egy immunerősítő receptkönyvet. Az ínycsiklandó és egészséges finomságok után pedig irány a bolt. És nem csak ez az egy ajándék jár, hisz minden vásárlás után pénzvisszatérítést kapnak a vásárlók. Ez nem bonyolult hűségpontrendszer, ahol gyűjtögetni, meg ki tudja még, hogy mit is kell csinálni. Itt a szabályok egyszerűek, a hűségkártyára pénz kerül, ezt pedig le lehet vásárolni. Kell ennél jobb?

Aztán ott van a szállítás kérdése, amit szintén hozzá kell még számolni árakhoz. De itt, a biocity.hu-n ez sem jelent gondot, mert 6900 forint vásárlás felett nincs szállítási költség.

biocity.hu

Ami engem elsősorban érdekelt, azok a reform élelmiszerek, amiből nagyon széles kínálatot találtam a webáruházban. Különleges alapanyagok, melyekhez olyan ritkán jutok hozzá. Például az egyik kedvenc ételem, a hummusz egyik hozzávalója, tahini is kapható is. Rendeltem is belőle két üveggel, hogy meglepjem a barátnőmet, aki meg egyébként vegán. Neki különösen azért jó ez a webshop, hisz rengeteg különleges ízesítésű, fűszerezésű vegán termék is kapható, zsírok, szendvicskrémek. Tőle tudom, hogy azért elég sokszor nehéz helyzetben van, már ami az alapanyagokat illeti. Hisz ő is szeretne finomat, változatosat enni, de mivel sok alapanyagot nem használ, ami a hagyományos konyha része, így hajlamos az egyhangúságra. Na itt, a biocity-n elég csak megnézni a kínálatot, ezer ötlete is támad az embernek.

És ezek nem olyan dolgok, hogy fél napig a konyhában kell görnyedni miattuk. Vegyünk például egy egyszerű zöldturmixot. Ezt tényleg nagyon könnyű felturbózni algaporral, melyből többfélét is találtam a webshopban. Energiát ad, és maximálisan egészséges. Nemhiába tartják superfoodnak. Apropó, superfood. A szuperélelmiszerek külön menüpontban érhetők el, és nagyon könnyű navigálni az oldalon. Adhatunk meg keresőszavakat is, de a keresgélés is egyszerű. Szóval a turmixnál jártam, de ha már itt tartunk, még vegán fehérjét is vásárolhatunk. Gyors és könnyű elkészíteni, és akár egy főétkezést is kiválthatunk vele. Igen, ez borsófehérje, de elkészítve nagyon finom, nem homokszerű, hanem finom, krémes állaga van. És ez is vegán.

A különböző algákról, búzafűről rendre bebizonyosodik, hogy micsoda szuper élelmiszerek. És ezeket mind meg tudjuk itt venni. Ha valakinek van ideje és megfelelő méretű konyhája, akkor csíráztathat is. Ehhez egy egyszerű üvegedény vagy befőttes üveg is elég, de ha valakinek van kedves és ideje, vásárolhat külön erre a célra gyártott csíráztató edénykét. Ha pedig már meg van a hely és a kedv, akkor a biocity-n lehet is válogatni a magocskák között. Csíráztatni végtelenül egyszerű és nagyon vidám dolog, pár nap, és már ehetjük is a saját kis növénykéinket. Nekem a rukkola az egyik nagy kedvencem. Szendvicsre és salátára is szórok belőle, nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el.

Lekvárok, lisztek, lisztkeverékek – itt tényleg mindenki megtalálja a neki valót. A különböző táplálkozási irányok hívei, az érzékenységekkel küzdők is bátran keresgélhetnek. Van például gluténmentes szekció, de ugyanígy a paleósok is nyugodtan vásárolhatnak.

Mint ahogy azok is, akik nem fogyasztanak állati eredetű tejtermékeket. Vannak olyan ételek, melyeket igen nehéz tej nélkül elképzelni. És akár elhatározásból, akár allergiából kifolyólag nem fogyaszt valaki állati eredetű tejterméket, azért még előfordul, hogy megkíván egy tejeskávét, madártejet, vagy bármi mást. A növényi tejekkel mindezeket már nagyon egyszerű elkészíteni és például a kókusztej ad egy plusz finom ízt is a kávénak. A rizstej pedig nagyon semleges ízű, ezt bátran lehet használni helyettesítőként.

Napestig tudnám még sorolni a biocity előnyeit, mint ahogy napestig tudok válogatni, vásárolni is azóta, hogy abban a wellnesshotelben megismertem ezt a webáruházat.

Még csak annyit, hogy nem csak alapanyagokat, hanem készételeket, rágcsálnivalókat, nasit is bőven találunk, ezekből pedig sosem lehet elég. Főleg most, hogy nyár van, és az embernek nem mindig van kedve egészséges süteményeket sütni, de néha olyan jó nassolni. Aki pedig nem szeretne elcsábulni, az jó, ha felszerelkezik aszalt bio gyömölcsökkel, reggeliző magkeverékekkel, vagy akár préselt gyümölcsös szeletekkel, melyek jól jönnek egy nagyobb kiránduláskor, vagy hosszú utazáskor is.

A biocity.hu-n én eddig mindent megtaláltam, amire szükségem volt, sőt. Még olyan dolgokat is, melyek létezéséről nem is hallottam. Persze sok mindennek utánaolvastam és ami igazán tetszett, azt beszereztem, ha találtam hozzá olyan receptet, amit szívesen elkészítenék. Ezért is jó egy ilyen webshop, mert itt is lehet új dolgokat megismerni, kipróbálni.

Hiába, nem csak az utazás kell ahhoz, hogy valaki új dolgokat fedezzen fel, néha elég csak a saját konyhájába kirándulni és bátran hozzányúlni olyan alapanyagokhoz, melyek létezését korábban még nem is ismerte. Nekem legalábbis bevált.

Legalább annyira, mint a szállodai wellness. Minden utazás más, minden hotelben más a masszázs, az olaj, a masszőr keze, az illatok, a zenék. De én mindet szeretem. A változatosság gyönyörködtet, tartja a mondás, és ez voltaképp a mindennapokra is nagyon igaz.