Argon palack egy telefonhívással

argon palack

A hotelből rálátni a szomszédban lévő műhelyre, ahol időként látok egy autót, amiről valamilyen palackot visznek be a műhelyre. Hasonlított ahhoz, amit régen apámnál láttam, az co2 vagy argon palack volt. Nagyon furcsának találtam az egészet, és mivel nagyon kíváncsi típus vagyok, átmentem megkérdezni, hogy mi is történik.

Feri, a szomszéd műhely tulajdonosa mesélte, hogy nem csalt a szemem, valóban argon palackról van szó, ugyanis a műhelyben ő minden típusú gáz palackot, amire szüksége van a munka során egy telefonhívással szokta megrendelni. Megdöbbenve tudatosult bennem, hogy már ilyenre is lehetőség van, be is ütöttem a telefonba gyorsan a gázpalackfutár címét, hogy magam is meggyőződhessek erről.

Közben Feri is mesélte tovább, hogy különféle kiszerelésben lehet tőlük kapni a gázokat, és ekkor már láttam én magam is az oldalon, hogy például az argon palackból hat különböző méret is kapható:

1 m3, 5 liter kiszerelésű argon palack, és
2 m3, 10 liter kiszerelésű argon palack, és
3.5 m3, 27 liter kiszerelésű argon palack és
4 m3, 20 liter kiszerelésű argon palack és
6 m3, 40 liter kiszerelésű argon palack, valamint
10 m3, 50 liter kiszerelésű argon palack is.

Feri azt is mondta, hogy az anyukájának a PB gáz palackot is innen szokták megrendelni otthonra, mivel az anyukája PB gáz palackkal főz, szóval ezek szerint nem csak cégeknek visznek ki gáz palackokat, hanem lakossági fogyasztóknak is. Utólag egyébként ezt az információt az oldalukon is megtaláltam, nem tudom, miért nem szúrt szemet, hisz már az oldal tetején is felhívták erre a figyelmet.

Eszembe jutott, hogy volt valamilyen törvényi változás, ami miatt már nincs a korábbi házalós szállítás, és a gázpalackfutár oldalán lévő blogban erre is kaptam magyarázatot. Itt olvastam, hogy a mozgóbolti értékesítés valóban tilos, de az nem egyenértékű a házhoz szállítással, szóval teljesen legálisan működik az, hogy kihozzák házhoz a megrendelt palackokat, legyen az argon palack, co2 palack, pb gáz palack vagy bármilyen más palack.

Feri mesélte, hogy egyszer egy órán belül megkapták a megrendelt palackot, az még nekik is meglepő volt, de egyébként általában tényleg még akár aznapra is ki tudják hozni, bár szerintem azért jobb előre tervezni, és egy időben megbeszélt időpontra rendelni, és persze erre is lehetőség van. Feri azt is mesélte, hogy egyszer megesett, hogy nem tudtak kijönni a megbeszélt időpontra, de erről még időben tájékoztatta őt a cég, és utána is folyamatosan kapcsolatban voltak, és le tudták fixálni egy amúgy nem sokkal későbbi időpontot. Néha azért előfordulhat ilyen csúszás, hisz a forgalom és az időjárás is meg tudja olykor nehezíteni a házhoz szállítást, de még a körülményekhez képest is jóval korábban meglett a rendelés kiszállítása, mint ahogy arra Feri számított volna. Szóval ő nagyon elégedett velük. Jó volt hallgatni ezeket a sztorikat, és most már azt is tudom, hogy létezik olyan, hogy gáz palackok házhoz szállítása, és akár argon palack, akár más palackról is van szó, egyszerűen egy telefonhívással meg lehet rendelni.