Megfelelő segítséggel a bt. alapítás is gyerekjáték, mint a karikacsapás

Ha azt mondom, hogy bt. alapítás, sokaknál az a reflex, hogy néznek bambán, vagy nagyon megijednek, hogy mekkora dologról van szó, pedig megfelelő segítséggel ez is olyasmi, ami megy, mint a karikacsapás.

A hétvégén “üzleti úton” jártunk egy kedves barátommal a Mátrában. Tudjátok, ez az új kód, amit gond nélkül használhat mindenki ahhoz, hogy legálisan szállást foglaljon. Kicsit úgy érzem magam, mintha kb. a szesztilalom idején élnénk és mindenki ugyanúgy hozzájutna ezekhez a javakhoz, akinek van egy kis gógyija… Na de lényeg a lényeg, hogy jó volt végre szaunázni egyet és pihenni, remek szállást sikerült kifognunk, pedig nem flancolnak hotel névvel, csak vendégháznak titulálják magukat. Pedig ennél sokkal többek, nagyobbak.

A hosszú szauna szeánszok alatt rengeteg dologról beszélgettünk – révén, hogy mindketten vállalkozók vagyunk, bőven volt miről. Például szóba került a váltás, illetve az is, hogy anno ki hogyan indult el. Így jutottunk el a bt. alapítás labirintusán a topcegalapitas.eu-hoz – ami, mint kiderült, közös pont mindkettőnk vállalkozói útján.

A topcegalapitas.eu-nál rengeteg segítséget kaptunk mindeketten a bt. alapítást illetően. Ez egy olyan cég, akik cégalapítással és székhely szolgáltatással foglalkoznak – tehát abban segítenek, hogy létrehozzuk a betéti társaságot, vagy korlátolt felelősségű társaságot, ezeknek bármilyen hivatalos dolgát módosítsuk (amit ugye cégbíróság felé kommunikálni kell a hivatalos csatornákon a.k.a. ügyvéden keresztül), valamint hogy székhelyünk is legyen a cégeknek, ha esetleg magunk nem rendelkeznénk hozzá a szükséges ingatlannal vagy címmel.

Tehát egy elég komplex szolgáltatás csomagot lehet tőlük igénybe venni – amit mi meg is tettünk anno a bt. alapítás kapcsán, illetve én székhely szolgáltatást is igényeltem, mert akkoriban még nem volt olyan ingatlan a kezemben, ahová nyugodt szívvel bejelentettem volna a vállalkozást. Ezt azóta már módosítottam, azonban ahogyan a bt. alapítás során, úgy a cégmódosításban is készséggel a rendelkezésemre álltak és nagyon kedvező áron segítettek abban, hogy minden a jogszabályoknak megfelelően módosításra kerüljön a szükséges helyeken.

Persze ezek olyan dolgok, amiknek bárki utána járhat, olvashat, de végeredményben mindig szükség lesz egy ügyvédre, aki képviseli a vállalkozást a cégbíróságon illetve ellenjegyzi az elkészült iratokat. Éppen ezért azt gondolom, hogy nem csak a bt. alapítás kapcsán, hanem bármi más ilyen hivatalos ügyintézés során sokkal jobban megéri rákölteni azt az összeget, amit egy ilyen szolgáltatásért elkérnek, mintsem hogy saját magam álljak neki kutakodni. Egyrészt azért, mert végeredményben mindenképpen keresnem kell egy ügyvédet, akinek a díját ígyis-úgyis állnom kell, másrészt meg ez valamilyen szinten garancia arra, hogy minden a megfelelő módon lesz intézve és nem kell azon aggódnom, hogy vajon melyik pontján vétettem hibát a műveletnek és mikor száll majd ezért a nyakamra az adóhatóság, a népegészségügy, vagy az efbíáj!

Szóval végeredményében azt hiszem, oda jutottunk, hogy mindketten örülünk neki, hogy topcegalapitas.eu mint közös pont jelen volt az életünkben és ha újra bt. alapításra kerülne a sor, akkor valószínűleg eszünk ágában nem lenne bárki mást felkeresni – mint ahogy a cégmódosításnál sem tettem -, hanem egyből hozzájuk térnénk vissza. Hiszen miért cseréljük le azt, ami egyszer már jól bevált?! Mondanom sem kell persze, hogy a szaunában is ugyanazt a mentol kristályt kértük, mint a barátságunk kezdetén, vagy 15 évvel ezelőtt…