Jól jönne már végre egy napelem rendszer kalkulátor…

A hétvégén két dolgot számolgattam: egyrészt, hogy mennyiből lehet kihozni egy két hetes nyaralás a Maldív-szigeteken – ez már meglehetősen régóta mozgatja a fantáziámat, szóval itt volt az ideje, hogy pontosan utána menjek az anyagiaknak és hogy kiválasszak egy igazán szuper szállodát. Nem fontos az 5 csillag, sokkal inkább csak az, hogy legyen egy jó ellátás és tengerparti kilátás. Szerencsére ilyenekből dögivel vannak a neten… Egy másik hasonló dolog pedig a napelemek kérdése, ami már régóta az eszemben van – ehhez azonban nagyon jól jönne egy napelem rendszer kalkulátor, amibe csak bepötyögöm, hogy milyen fogyasztásunk van és az pedig kiadja, hogy milyen lehetőségeink vannak a napelemeket illetően.

Ahogyan a Maldív-szigetek meglátogatásáról is az derült ki a rövid keresgélést követően, hogy egyáltalán nem megfizethetetlen a dolog, úgy igazából a napelemes rendszerekről is az jött le a netes találatok alapján, hogyha az ember jó helyen keresgél, akkor nagyon kedvező lehetőségekkel lehet kihozni egy ilyen beruházást. Ha mást nem is mondok, ott vannak a minden évben elérhető pályázatok kicsiknek és nagyoknak, magánszemélyeknek és vállalkozásoknak, amelyekkel akár ingyen is hozzá lehet jutni ezekhez az eszközökhöz.

Az viszont, ha lenne egy napelem rendszer kalkulátor, amibe elég csak a fogyasztást beírni, nagyban tudná segíteni az otthoni tervezést, előkalkulációkat. Ha ezzel kapcsolatosan szeretnétek hasznos és gyakorlatias ismeretekre szert tenni, akkor a napelemesrendszerek.info oldalon tudtok jobban utána menni a dolognak. Hogy kalkulátor lesz-e, azt nem tudom, de minden más, ami a napelemes rendszereket illetően lényeges és érdekes, az mind megtalálható fenn. Hiszen mi más is lehetne egy napelemekről szóló infó oldalon?!