Horror fogászati témák a manikűrösnél

A minap egyik barátnőmmel közösen a manikűrösünkhöz igyekeztünk. Mind a ketten hozzá járunk, a lány nagyon ügyes körmös, divattervező volt és ez által szinte bármit megfest az ember körmére kicsiben. Imádunk hozzá járni, mert nem ismer lehetetlent.

Mivel ketten mentünk, vegán és elkötelezett fitt, egészségmegőrző lévén, az otthon termett bio almánkból vittem magammal cikkeket dobozban, hogy a nagy pletykálkodás mellett kvázi nasi gyanánt majd jól elfogyasztom. Mindig figyelek, hogy legyen nálam elegendő víz és egészséges ennivaló, ha tudom, hogy nem érek haza étkezési időre, így biztosan tudom, nem eszek meg semmit, ami egészségtelen, ráadásul az ételallergiáim miatt még rosszul is érezném magam utánuk.

Amikor barátnőm körmei már elkészültek, az én kezeimre került a sor. Eddigre én már jóllaktam almával, így neki meghagytam a többit. Ahogy a körmöm szépült és beszélgettünk így hármasban, feltűnt, hogy a barátnőm nagyon félve harap bele az almacikkekbe és olyan furcsán rág… aztán megpillantottam valami szörnyű dolgot! Az alma cikk, amit majszolt, véres volt… Úristen, gondoltam magamban, s láthatóan a barátnőm is eléggé megszeppent. A fogínyvérzés sosem egy kellemes látvány.

Hazafelé, – gondoltam ciki, vagy nem ciki- rákérdezek. Mivel nekem fogszabályzóm van, már egyáltalán nem okoz traumát a fogorvos havi látogatása és a hangok sem rémítenek már meg, nem úgy, mint régen… és nem úgy, mint sokakat. Előnye például, hogy az ínyem teljesen egészséges és nem vérzik fogmosáskor, mint régebben, amikor „kócos volt a fogam”. Szóval számomra fontos kérdés az ápolt fogazat, ez nem vitás.

Ennek a barátnőmnek és családjának viszont kevésbé. Egyikük sem büszkélkedhet makulátlan fogazattal, ahogy ő sem. Szóval addig faggattam, amíg nagy nehezen kibökte, hogy amióta az újdonsült férjével elköltötték romantikus nászútjukat egy szuperül felszerelt luxus hotelben, rendszeres nála a fogínyvérzés. A nászút és a hotel. feledhetetlen élmény volt az ifjú párnak, de azóta minden keményebb ételbe hatapáskor, vagy fogmosáskor vérzik a fogínye…és ez nagyon aggasztotta már, sőt nőként szégyellte is persze. Ráadásul fél a fogorvostól, így nem is mert róla beszélni, vagy segítséget kérni, de pláné nem elmenni egyedül a „hétfejű sárkány” várába önszántából.

A fogínyvérzés nem játék – mondtam neki – ha nem foglalkozik vele az ember, akár ki is hullhat a foga később. Véleményem szerint a tüneti kezelésnek számító speciális fogkrémek maximum ideig óráig jelenthetnek enyhülést e téren, végső megoldást csakis a fogorvos adhat a problémájára. Ezzel szerencsére barátnőm is tisztában volt, így megesketett, ha elkísérem én, a nagy fogorvoshoz járó tapasztalt „róka”, akkor nagyobb biztonságban érzi majd magát velem.

Viszont ragaszkodott hozzá, hogy oda menjünk, ahol már előzőleg a legjobb barátnőm szuvas fogát is profin ellátták, a Fogorvos Budapest fogászati rendelőbe. Korábban ódákat zengett róluk, hogy micsoda türelmes és tündéri fogorvosok dolgoznak ott és milyen gyorsan és szakszerűen ellátták őt. Ez a II. kerületben található magánrendelő az egyetlen hely, amelyben barátnőm megbízik, ha a fogáról van szó. Persze a fogínyvérzés más téma, mint egy fogszuvasodás, mégis maximális bizalommal jelentettem be online ezt a barátnőmet is. Szerintem nagyon megkönnyíti az emberek dolgát, hogy az időpontért nem kell külön telefonálgatni, hanem elég egy adatlapot kitölteni a fogorvosi rendelő honlapján. A szép körmei mellett remélem minél előbb csodaszép mosollyal is büszkélkedhet majd férjének az első évfordulójukon, melyet természetesen a nászútjukul szolgáló hotelben fognak majd eltölteni a romantikus nosztalgiázás jegyében.

fogínyvérzés